Konu
:
Pakistan Usulü Piliç Eti Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pakistan Usulü Piliç Eti Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pakistan Usulü Piliç Eti Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
• 2 diş sarmısak ince doğranmış
• 1 çay kaşığı rezene tohumu
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
• 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
• 1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal
• 1/4 çay kaşığı kimyon
• 1/4 çay kaşığı toz karabiber
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 4 parça Keskinoğlu piliç eti (but veya ön kol)
• 1 adet doğranmış soğan
• 1 çay bardağı su
• 1 demet maydanoz
Tarif
Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdeçal, kırmızı biber, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin
Yağı geniş bir tavada kızdırın
Piliç etini ilave edip ara sıra çevirerek hafif kızartın
Tavadan çıkartın ayrı bir tabağa alın
Aynı tava içinde orta ateşte ince ince doğradığınız soğanları hafif kavurun
Sarmısak karışımını karıştırın ve 1-3 dakika pişirin
Piliç etini tekrar tavaya koyun ve su ilave edin kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 30-35 dakika pişirin
Etin iyice piştiğini anlamak için bir çatal batırarak kontrol edin
Haşlanmış sıcak pirinç üzerine koyarak servis yapın
Üzerine doğranmış maydanoz serpin ve maydanoz yaprakları ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul