Yalnız Mesajı Göster

Etli Şakşuka Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Şakşuka Tarifi









Malzemeler :



1/2 kg az yağlı kuzu kuşbaşı et
6-7 adet dolmalık biber
2 adet acı sivri biber
2-3 orta boy domates
2 orta boy kuru soğan
kibrit kutusu kadar margarin
tuz, karabiber
4-5 adet yumurta



Yapılışı :



Önce kuzu eti suyunu çekince, yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave edip, biraz kavurun Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirin Dolma biberleri yıkayıp boyuna olarak dörde bölün Domatesleri yemeklik doğrayın Arzuya göre acı biberleri de doğrayın Hepsini, tuz ve karabiberini ilave edip, pişirin İneceğine yakın içine yumurtaları kırıp, kapağını kapatın Yumurtalar pişince servis yapın

Afiyet olsun !

Alıntı Yaparak Cevapla