Yalnız Mesajı Göster

Levrek Buğulama Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek Buğulama Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 45 g (3 çorba k) Sana
• 750 g levrek filetosu (150 g`lık 5 parça halinde)
• 1 limon (kabuğu soyulup, halka dilimlenmiş)
• 1 demet maydanoz (yarısı ince kıyılmış, kalan yarısı dalları üzerinde bırakılmış)
• 2 defne yaprağı (5 parça halinde kesilmiş)
• 200 g (2 orta boy) domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra halka doğranmış)
• 1 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra
• 5 parça halinde kesilmiş)
• 1/2 çay k tuz, tane karabiber
• 5 çorba k beyaz şarap (isteğe bağlı)
• 60 ml (1/4 su bardağı) balık suyu (beyaz etli balık kafa ve kılçıklarının suda 20 dakika haşlanması ile elde edilmiş)
• 5 çorba k krema (isteğe bağlı)







Tarif
2 çorba kaşığı Sana`yı bir kapta eritin Kalan bir çorba kaşığı Sana`yı küçük parçalar halinde kesip buzdolabının buzluğuna kaldırın Levrek fıletolarına limon, domates, sivribiber, dal maydanoz, defne yaprağı, tuz ve tane biberini ilave edin Şarap, balık suyu ve kremasını da koyup, kabın üzerini örterek ağır ateşte 10-15 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla