Konu
:
Tavuklu Yılbaşı Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Yılbaşı Pilavı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Yılbaşı Pilavı Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 1 adet(1800 gr) bütün tavuk
• 3 su bardağı pirinç
• 200 gr çekirdeksiz üzüm
• 15 adet kuru kayısı
• 5 adet soğan
• 125 gr (yarım paket) margarin
• 1 adet yufka
• 2 yemek kaşığı tereyağı
Tarif
3 bardak pirinci tuzlu sıcak suda bir saat bekletin
Bütün Tavuğu haşlayıp ufak parçalara bölün
200 gr çekirdeksiz üzüm ile 15 adet kuru kayısı suya koyun ve bir saat yumuşayıncaya kadar bekletin
Pirinçleri süzüp iyice yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suda makarna gibi 10 dakika haşlayın
Haşladıktan sonra soğuk sudan geçirip bir tencereye süzün
Soğanları soyup ince ince doğrayın
Doğradığınız soğanları 125 gr margarinde pembeleşinceye kadar kavurun
Üzerine kayısıları katıp hepsini birlikte 5-10 dakika kavurun ve kuru üzümleri ilave ediniz
Yayvan bir tencerenin dibini yağlayıp bir bütün yufkayı bu tencerenin üzerine yayın
Üzerine eritilmiş 2 kaşık tereyağı dökün
Haşlanan pirincin yarısını yufkanın üzerine yayın
Soğanla hazırlanan harcı da koyduktan sonra ayıklanan ve küçük parçalara ayrılan tavukları serpiştirin
En üstüne de kalan pirinci dökün
Üzerine birkaç parça tereyağı koyup yufkayı kapatın
Orta ısıdaki fırında yufka kızarana kadar yarım saat demleyip tencereyi servis tabağına ters çevirin ve ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul