07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Tatlısı Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 2,5 su bardağı un
• 100 gram pudra şekeri
• 1 yumurta
• 1 yumurta sarısı
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• 1 su bardağı toz badem
• 125 gram margarin veya tereyağı
• Bir tutam tuz
Şerbeti İçin :
• 2 su bardağı şeker
• 1 su bardağı su
• 1 kaşık limon suyu
Tarif
Unu eleyin Ortasını açıp, erimiş yağı, 1 yumurtayı, pudra şekerini, kabartma tozunu, tuzu, limon suyunu ve toz bademi koyun Etrafındaki unları alarak yumuşak bir hamur yapın Hamuru, ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, avuç içerisinde yassıltın 2 cm ara ile tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürün Orta hararetli fırında 40 dk pişirin Fırndan çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet dökün Şerbeti için, şekeri su ile 5 dk kaynatın Bir çorba kaşığı limon suyunu koyun ve soğuduktan sonra kullanın
Süresi
:
70-80 dk
Zorluk
:
Puan
:
4 77
Bu Tarife Puan Ver
Tarifi Arkadaşına Gönder
Tarifi Yazdır
var affKey=escape('B0yNwdjueedjMjt0XIqM7RH2ZTHSu+MOTfc ZXpfH9LUcjc1BkXi2Fg==');var docURL=escape(window location href replace('http://',''));document write("");
Yemek tarifleri, yemek tarifi, kolay yemek tarifleri, pratik yemek tarifleri, kolay yemek tarifi, pratik yemek tarifi, yemek tarifi sitesi, türk mutfağı, osmanlı mutfağı, günün tarifi
var affKey=escape('B0yNwdjueedjMjt0XIqM7RH2ZTHSu+MOTfc ZXpfH9LWKOhpvdpRsTw==');var docURL=escape(window location href replace('http://',''));document write("");
yemek tarifi, yemek tarifleri, pratik yemek tarifleri, türk ve dünya mutfakları, kolay yemek tarifi, food, kitchen, cooking, fastfood, recipe
Lezzetci com - Yemek Tarifleri © 2004-2008 | e-mail:
bilgi@lezzetci com | Öneri ve Görüşleriniz
Bir
yapımı
Linkler ? Herseynet com ? Fıkralar ? Cep Melodi ? Cep Oyunları ? Fıkra ? Yalın ? Logo Melodi ? Şifalı Bitkiler
Tatil Siteleri ? Kaplıcalar ? Tatil Rehberi ? Muhafazakar Tatil ? Antalya Otelleri ? Alanya Otelleri ? Bodrum Otelleri ? İslami Tatil
Şömine - Şömine Modelleri - Vinç - Satılık Vinç - Medikal - Kiralık Vinç - Gümüş - Silver - Kaplıca
|
|
|