Yalnız Mesajı Göster

Kabak Çitmesi Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabak Çitmesi Tarifi









Malzemeler :



1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kg kabak
1 çay bardağı su
pul biber (İsteğe göre)
tuz (İsteğe göre)
yoğurt
dövülmüş sarmısak



Yapılışı :



Sıvı yağda küp şeklinde ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
Salça ilave edilir Kabaklar iri soğan şeklinde küp küp doğranır ve salçalı karışıma ilave edilir Tuz ve pul biber ile 1 çay bardağı kadar su ilavesiyle ağzı kapanarak pişirilir Kabaklar yumuşayınca altı kapanır ve soğumaya bırakılır Yoğurt ve sarmısaklar ayrı bir kapta karıştırılarak kabak çitmesinin üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla