Konu
:
Rokalı Balık
Yalnız Mesajı Göster
Rokalı Balık
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rokalı Balık
Malzemeler:
2 parça beyaz etli balık (Fileto levrek veya sudak, dilim laos)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet tane karabiber
2 adet defne yaprağı
2 kahve kaşığı tuz
Meyane Malzemeleri:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı limon kabuğu rendesi
1 demet roka
1 kahve kaşığı tuz
Pişirme Süresi:
15 dakika
2 Kişilik
Hazırlanışı:
Porsiyonluk balık fileto veya dilim balık etlerini 40x40 cm boyutlarında folyo kağıdı ortasına koyunuz
Üzerine zeytinyağı, defne yapraklarını tuzu ve tane karabiberleri serpiştiriniz
Hava almayacak şekilde paket yapınız ve fırın kabına koyunuz
Fırın kabını önceden 250˚ kızdırılmış fırına sürünüz
Yaklaşık 10 dakika balıklara kolayca bıçak saplayıncaya kadar pişirme işlemini sürdürünüz
Balıklar pişerken meyaneyi hazırlayınız
İçine un koyduğunuz tavayı orta ateş üstüne koyunuz
Karıştırarak unu hafif sararıncaya kadar kavurunuz
ve tereyağını katıp macun kıvamı elde ediniz
Limon suyunu, limon kabuğu rendesini, tuzu, kaba kıyılmış 5-6 adet roka yaprağını katıp karıştırınız
Fırından çıkan sıcak balıkları folyo kağıdından alıp sıcak servis tabağına koyunuz
Üzerine sıcak meyaneyi gezdiriniz
Tabağı kalan roka yaprakları ile süsleyip sofraya veriniz
Yanında haşlanmış ve yeşilliklerle sote edilmiş patates iyi gider
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul