Konu
:
Ciğerli Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ciğerli Pilav Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğerli Pilav Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 2,5 su bardağı pirinç
• 1 çay bardağı çam fıstığı
• 200 gr Keskinoğlu tavuk ciğeri
• 1 çay bardağı kuşüzümü
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 4 su bardağı tavuk suyu
• 2 adet soğan
• Yarım demet dereotu
• Tuz
• Karabiber
Tarif
2
5 su bardağı pirinçleri ayıklayıp ılık suda 20 dakika bırakın
1 çay bardağı çam fıstığını ayıklayın
Üzümleri temizleyip 20 dakika suda bekletilin
Ciğerleri temizledikten sonra fındık büyüklüğünde doğrayın
Soğanı ince ince kıyın
Bir tencerede bir çorba kaşığı tereyağı ile çam fıstığını biraz pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanları ilave ederek iyice kavurun
İçine ciğerleri katıp biraz daha kavurun
Tavuk suyunu bir tencereye koyup kaynatın
İçine biber, yenibahar ve suyu süzülen kuş üzümü ilave edin
Pirinçleri yıkayıp iyice süzdürün
Bir tencereye iki çorba kaşığı tereyağını koyun üzerine pirinci ilave edin ve yedi-sekiz dakika kavurun
İçine önceden hazırlamış olduğunuz kuş üzümlü harcı ilave edin
Bir taşım da kaynattıktan sonra kapağı kapalı olarak fırına verin
15-20 dakika fırında pişirdikten sonra beş dakika demlendirmeye bırakın
Pilav demini aldıktan sonra içine dereotu ilave edilip karıştırın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul