Konu
:
Mantarlı Penne Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Penne Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Penne Tarifi
[/b]
Malzemeler
• Penne Rigate 350 g
• Katıyağ 50 g
• Zeytinyağı 4 yemek kaşığı
• Defne yaprağı 1 yaprak
• Domates salçası 1 yemek kaşığı
• Kurutulmuş Porcini mantarı 50 g
• Taze çekilmiş karabiber zevke göre
• Maydanoz 2 yemek kaşığı
• Orta boy soğan 1 adet
• Tuz zevke göre
Tarif
Porcini mantarlarını ılık suda birkaç saat ıslayınız
2-3 kepçe dolusu suyunu bir yerde saklayarak süzünüz
Mantarların kumdan arınmış olmasına dikkat ediniz
İnce ince kıyınız
Bir sos tavasında yağı ısıtınız ve soğanı pembeleşinceye kadar pişiriniz
Mantarları, mantar suyunu, bir miktar tuzu, domates salçasını ve defne yaprağını ekleyiniz
Kısık ateşte 20 dakika pişmeye bırakınız
Penne Rigate?yi tuzlu bol suda pişiriniz, ?al dente? kıvamında iken süzünüz ve sos ile karıştırınız
Taze çekilmiş karabiber serpip servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul