Konu
:
Yufka Kasesinde Mantarlı Piliç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yufka Kasesinde Mantarlı Piliç Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufka Kasesinde Mantarlı Piliç Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 1 kg Piliç Kuşbaşı
• 2 Adet taze soğan
• 300 gr mantar (konserve de olabilir)
• 4 Diş sarımsak
• 1 Adet büyük boy soğan
• 3 Adet yufka
• Toprak güveç kabı
• 2 Yemek kaşığı tereyağ
Tarif
Her bir yufkayı 20 x 20 şeklinde kesin
Köşeleri margarin ile yağlayın
Önceden yağlanmış güveç kabına kare şeklinde kestiğiniz yufkayı yıldız şeklinde kabın üzerine koyun
Isıtılmış 180ºC fırında yarım saat kızartın
Diğer taraftan tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyun
İçine soğan ve sarımsak rendesi ekleyin
Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin
Soğanlar pembeleşince içine dilim dilim kestiğimiz mantarları ekleyin
Mantarlar yumuşayınca kuşbaşı piliç ve ince kıyılmış taze soğanları koyun
Kısık ateşte piliç suyunu bırakana kadar pişirin
Daha sonra hızlı ateşte piliç etlerini kavurun
Pişmeye yakın tuz ekleyin
Bu arada fırında kızarttığınız yufkaları soğumaya bırakın
Soğuyan yufkaları düz bir zemin üzerinde ters çevirerek çıkarın
Hazırladığınız harcı yufkadan oluşturduğunuz kaselere koyup, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul