Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Tike Kebabı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Tike Kebabı Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 500 gr kebaplık et,
• 100 gr kuyruk,
• 3?4 diş sarımsak,
• 1 çorba kaşığı biber salçası,
• 1 çorba kaşığı domates salçası,
• 2 çorba kaşığı zeytin yağı,
• Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve tuz







Tarif
Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur Bir gece bekletilir Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir Sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla