Konu
:
Armutlu Tartölet Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Tartölet Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Tartölet Tarifi
Malzemeler :
10 adet
5 adet armut
300 gr tereyağı
50 gr toz şeker
50 gr bal
150 gr pudra şekeri
1/2 paket kuru maya
3 adet yumurta
250 gr un
300 ml kremşanti
2 yemek kaşığı elma suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
tuz
kalıplar için un
kalıplar için tereyağı
Yapılışı :
Armutların dördünü dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm
lik küpler halinde bölün
50 gr tereyağını tavada eritin
Armutları ekleyip orta ateşte 2 dakika kavurun
Balı ekleyin ve 1 dakika pişirin
Armutları süzgece alın iyice süzülmelerini sağlayın
sularını bir kaba aldıktan sonra armutları bir tepsiye yayın ve soğumaya bırakın
Armut suyunu toz şeker ile karıştırıp harlı ateşte 5 dakika kadar karamelize edin
Kalan tereyağı, bir tutam tuz ve pudra şekerini köpük olana kadar mikserde çırpın
Birer birer yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın
Maya ve unu da ilave edin sonra da armutları ve karameli ekleyin
10 adet yaklaşık 11-12 cm çapındaki tartölet kalıplarını yağlayın
Hamuru kalıplara dökün
Kalan armutu dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın, ince dilimler halinde bölün
Dilimlerin yuvarlak yüzeyleri üste gelecek biçimde hamurların üzerine dizin
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin
sıcakken kalıplardan çıkarun
Kremşantiyi çırpın, tarçın ve elma suyu ile tatlandırıp tartöletlerle beraber servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul