Konu
:
Armutlu Mus Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Mus Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Mus Tarifi
Malzemeler :
yarım kg olgun armut
1 limonun suyu
5 çorbakaşığı tozşeker
4 dilim ananas
10 adet böğürtlen
2 adet muz
2 adet kiwi
1 çorbakaşığı hindistancevizli krema
5 gramlık 3 adet yaprak jöle
4 Kişilik
Yapılışı :
Yaprak jöleyi suda eritin
lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki
bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın
Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın
Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin
Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin
Ananası yelpaze şeklinde dilimleyin
Kiwileri soyup doğrayın
Musu ananas, kiwi, böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul