Yalnız Mesajı Göster

Armutlu Mus Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Mus Tarifi









Malzemeler :



yarım kg olgun armut
1 limonun suyu
5 çorbakaşığı tozşeker
4 dilim ananas
10 adet böğürtlen
2 adet muz
2 adet kiwi
1 çorbakaşığı hindistancevizli krema
5 gramlık 3 adet yaprak jöle

4 Kişilik



Yapılışı :



Yaprak jöleyi suda eritin lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki
bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın
Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin
Ananası yelpaze şeklinde dilimleyin Kiwileri soyup doğrayın Musu ananas, kiwi, böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla