Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu Börek Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Börek Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 3 adet yufka,
• 1 adet tavuk göğsü,
• 1 adet yumurta
Beşamel sos için:
• 1 su bardağı tavuk suyu,
• 1 su bardağı süt,
• 1 adet yumurta,
• 2 yemek kaşığı un,
• 3 yemek kaşığı tereyağ,
• 1 tatlı kaşığı tuzot,
• 1 çay kaşkırmızı pul biber,
• 1 kase galeta tozu







Tarif
Tavuğu haşlayıp küçük parçalar halinde didikleyin Sos için tereyağ ve unu hafif pembe kavurun Süt ve tavuk suyunu ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin Ateşten alıp ılınınca yumurtayı kırıp iyice karıştırın Tavuk etleri, pul biberi ve tuzotu ekleyin Yufkaları 4 parçaya bölerek üzerine beşamel soslu tavuktan sürün Galeta tozuna bulayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin 200 derece fırında 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla