Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Pilav Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Pilav Tarifi









Malzemeler :



2 adet havuç
2 bardak pirinç
100 gr tereyağı
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet tavuk bulyon



Yapılışı :



Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur 2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla