Konu
:
Havuçlu Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Pilav Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Pilav Tarifi
Malzemeler :
2 adet havuç
2 bardak pirinç
100 gr tereyağı
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet tavuk bulyon
Yapılışı :
Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir
Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur
Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur
Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur
2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir
Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır
En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul