Yalnız Mesajı Göster

Kemeli Kıyma Kebabı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kemeli Kıyma Kebabı Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 6?7 tane keme,
• 1 kg az yağlı kıyma,
• Tuz, karabiber







Tarif
Kemelerin kabuğu soyulur, temizlenir (Bu soyulma temiz bir taş veya yüzeyi düz olmayan temiz bir cismi kemeye sulu olarak sürme ile olur) Yuvarlatılan kemeler bıçakla ikiye bölünür Diğer taraftan kıymaya, tuz ve karabiber konularak yoğrulur (Çok az su ilavesi ile el ıslatılarak) ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır Kebap şişine bir kıyma bir keme saplanır ve mangalda pişirilir Servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla