07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolonez Soslu Spagetti Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 500 gr spagetti makarna,
• 250 gr sığır kıyması,
• 1 çorba kaşığı margarin,
• 2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç,
• 2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan,
• 2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz,
• 1 diş ince kıyılmış sarımsak,
• Az tuz,
• 1 tutam karabiber,
• 1 yaprak defne,
• 2 çorba kaşığı salça,
• 5 su bardağı su,
• Bir avuç rende gravyer peyniri,
• 2 çorba kaşığı tereyağı,
• Az adaçayı
Tarif
Küçük bir tencereye margarini, sebzeleri, soğan ve sarımsağı, kıymayı koyun Kıyma bırakacağı suyu çekinceye kadar kavurun Salça, tuz, karabiber ve defneyi de ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun Suyunu ilave ederek ağır ağır kaynatıp, 1,5-2 saat pişirin İhtiyaç olursa kaynar su ilave edilebilir Ateşten alırken kıymanın üzerinden 1,5 parmak eninde suyunun bulunmasına dikkat edin
|
|
|