Yalnız Mesajı Göster

Fırında Kızarmış Pilav Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kızarmış Pilav Tarifi









Malzemeler :



2 su bardağı pirinç
süt
rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
1 kaşık tereyağ


Yapılışı :



Pirinci ılık suda 1 saat kadar beklettikten sonra iyice durulayın Pirinci 6-7 cm derinliğinde, 30 cm genişliğinde bir Pyrex kaba koyun Pyrex kabın dibini ve kenarlarını hafifçe zeytinyağı veya margarin ile yağlayın Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (Süt pirincin üzerini 1 cm geçecektir) Tuzunu koyun Küçük küçük böldüğünüz tereyağ veya Becel parçalarını içine atın 200 derecede önceden ısıttığınız fırına koyun Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini serpin Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra börek gibi keserek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla