Yalnız Mesajı Göster

Etli Taze Bakla Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Taze Bakla Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 1 kg taze bakla
• 300 gr kuzu eti
• 1 adet kuru soğan
• 1 demet taze soğan
• 1 demet dereotu
• 2 çorba kaşığı terayağ
• 3 su bardağı su
• 1/2 limonun suyu
• 1 çorba kaşığı un
• 2 adet kesme şeker
• Tuz







Tarif
Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve terayağı bir tencereye koyun Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15 - 20 dakika pişirin
Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin

Geniş bir tencerenin ortasına pişirdiğiniz eti koyun Etrafına baklaları dizin Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve ince kıyılmış dereotunu koyun 3 su bardağı sıcak su, tuz ve kesme şeker ilave edip, tencerenin kapağını kapatın

Etli taze baklayı önce kuvvetli sonra kısık ateşte et ve bakla yumuşayıncaya kadar 45 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla