Konu
:
Etli Taze Bakla Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Taze Bakla Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Taze Bakla Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 1 kg
taze bakla
• 300 gr
kuzu eti
• 1 adet kuru soğan
• 1 demet taze soğan
• 1 demet dereotu
• 2 çorba kaşığı terayağ
• 3 su bardağı su
• 1/2 limonun suyu
• 1 çorba kaşığı un
• 2 adet kesme şeker
• Tuz
Tarif
Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve terayağı bir tencereye koyun
Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15 - 20 dakika pişirin
Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin
İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin
Geniş bir tencerenin ortasına pişirdiğiniz eti koyun
Etrafına baklaları dizin
Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve ince kıyılmış dereotunu koyun
3 su bardağı sıcak su, tuz ve kesme şeker ilave edip, tencerenin kapağını kapatın
Etli taze baklayı önce kuvvetli sonra kısık ateşte et ve bakla yumuşayıncaya kadar 45 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul