Konu
:
Hamsi Sarma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Sarma Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Sarma Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 400 Gr
hamsi
• 1 demet karalahana
• 4 adet taze soğan
• 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı sıvı yağ
• Tuz
• Kırmızı biber
• Karabiber
Tarif
Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın, yıkayıp durulayın
Her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayın
Bir tencerede karalahana yapraklarını tuzlu suda yumuşayıncaya kadar kaynatın
Çıkarıp sap ve damarlarını kesin
Diğer bir kapta ince kıyılmış taze soğanları, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi karıştırıp yumuşayıncaya kadar ovun ve 2 çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip karıştırın
Içine hamsileri ekleyin
Karışımı karalahana yapraklarına yeleştirip azar miktarda margarin koyup kenarları da kapanacak tarzda rulalar haline getirin
Ruloları aralarında boşluk kalmayacak tarzda fırın tepsisine dizin ve üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün
180 C?ta 20 dakika kadar fırınlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul