Yalnız Mesajı Göster

Çin Usülü Pilav Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çin Usülü Pilav Tarifi









Malzemeler :



1 adet dilimlenmiş orta boy soğan
2-3 küçük veya büyük parçalara bölünmüş patates
2 adet dilimlenmiş havuç
1 su bardağı dolusu mantar (dilimlenmemiş, tam)
Yarım kilo kemiksiz küçük parçalara ayrılmış kırmızı et (dana veya kuzu olabilir)
1 porsiyon pişirilmiş pirinç


Yapılışı :



Derin bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek / mısırözü yağı koyun Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın Eti başka bir tavada kahverengi oluncaya kadar kızartın sonra etleri soğana ekleyin Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın Sonra patatesleri, havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin Patates ve havuç yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın Pilavla karıştırarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla