Konu
:
Çin Usülü Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çin Usülü Pilav Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çin Usülü Pilav Tarifi
Malzemeler :
1 adet dilimlenmiş orta boy soğan
2-3 küçük veya büyük parçalara bölünmüş patates
2 adet dilimlenmiş havuç
1 su bardağı dolusu mantar (dilimlenmemiş, tam)
Yarım kilo kemiksiz küçük parçalara ayrılmış kırmızı et (dana veya kuzu olabilir)
1 porsiyon pişirilmiş pirinç
Yapılışı :
Derin bir tavayı ısıtın ve 2 yemek kaşığı ayçiçek / mısırözü yağı koyun
Dilimlenmiş soğanları yumuşayana kadar orta ateşte hafifçe kızartın
Eti başka bir tavada kahverengi oluncaya kadar kızartın sonra etleri soğana ekleyin
Su ekleyin ve 2 saat boyunca haşlayın
Sonra patatesleri, havucu ve mantarları ekleyip haşlamaya devam edin
Patates ve havuç yumuşadıktan sonra karıştırarak 15 dakika daha haşlayın
Pilavla karıştırarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul