Yalnız Mesajı Göster

Bulgur Pilavı - İ Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgur Pilavı - İ Tarifi









Malzemeler :



3 çorba kaşığı tereyağ (ya da margarin)
1 adet orta boy soğan
3 adet yeşil biber
2 su bardağı su
2 bardak bulgur
2 adet domates
et suyu
tuz, karabiber



Yapılışı :



Yağı bir tencerede eritin Soğanı yemeklik doğrayıp, yağda pembeleştirin Doğranmış biberleri katın Rengi değişmeye başladığında küp küp kesilmiş domatesleri katıp, tuzunu serpin İki bardak su ve et suyunu katın Kaynadığında bulguru ilave edin Tencerenin kapağını kapatın Bulgur suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin Pilavı biraz demlendirdikten sonra karıştırıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla