Konu
:
Böğürtlenli Rulo Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlenli Rulo Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlenli Rulo Tarifi
Malzemeler :
2
5 su bardağı süt
80 gr dövülmüş fındık
125 gr böğürtlen
150 gr kayısı
1 portakal
300 gr krem şanti
3 çorbakaşığı yoğurt
8 Kişilik
Yapılışı :
1
5 bardak sütü krem şantinin 2/3 ile karıştırın, ezilmiş böğürtlenleri de ekledikten sonra blenderla çekip buzdolabına koyun
Buzdolabından çıktıktan sonra çatalla iyice çırpın ve dondurulmuş bir puding kalıbının içine yerleştirin
Ortasını açmaya itina edin ve buzlukta 45-50 dakika dondurun
5 adet kayısıyı ayırdıktan sonra kalanları portakal suyu, portakal kabuğu ve 5-6 çorbakaşığı suyla karıştırıp 5 dakika pişirin
Püre haline gelene kadar karıştırın
Kalan sütle kalan kremayı iyice karıştırın
Ayırdığınız kayısıları doğradıktan sonra fındıklara katın
Yoğurdu da içine döküp sütlü karışıma ilave edinç
Mikserle karıştırdıktan sonra donmuş böğürtlenli kabın içine boşaltın ve 12 saat dondurun
Böğürtlen taneleriyle servis yapalabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul