Konu
:
Ballı - Meyveli Kaygana Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ballı - Meyveli Kaygana Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı - Meyveli Kaygana Tarifi
Malzemeler :
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet şeftali, doğranmış
1
5 su bardağı süt
yarım paket tatlı mayası
yarım paket tereyağ (yada margarin)
3 yumurta
2 çorba kaşığı bal
1 çorbakaşığı limon suyu
bir su bardağı çilek (veya ahududu, böğürtlen vs
)
tuz
4 Kişilik
Yapılışı :
Tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın bu sırada kayganaları hazırlayın
Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun
Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ilave edip karıştırın
Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın
Sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın
Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağ ya da margarinle iyice yağlayın
Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun
Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin
Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin
Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul