Konu
:
Merenkli Ayva
Yalnız Mesajı Göster
Merenkli Ayva
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Merenkli Ayva
Malzemeler:
2 adet orta boy ayva
6 yemek kaşığı toz şeker
2 parça kabuk tarçın (tırnak büyüklüğü)
4-5 adet karanfil
4 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Pişirme Süresi:
30 dakika
2 Kişilik
Hazırlanışı:
Ayvaları yıkayıp boylamasına ortadan ikiye bölünüz
Çekirdek yataklarını çıkartınız
Kabukları ile yaklaşık 0
5 cm kalınlığında şekillerini bozmadan ince ince dilimleyiniz
Ayvaları dibine fırın kağıdı yayılmış fırın kabına kabuklu kısımları alta gelecek şekilde yan yana diziniz
Üzerlerine birer buçuk kaşık toz şeker koyunuz
Tarçın kabukları ile karanfilleri serpiştiriniz
Fırın kabı üzerini folyo kağıdı ile kapatınız ve önceden 200˚C kızdırılmış fırına sürünüz
Yaklaşık 25-30 dakika sonra ayvalar su saldığında ve de kolayca bıçak saplanıncaya kadar piştiğinde kabı fırından alınız
Folyoyu kaldırınız
Ayvalar pişerken yumurta aklarını pudra şekeri ile beyazlaşıp katılaşıncaya kadar iyice çırpınız ve ayvalar fırından çıkar çıkmaz çırpılmış akları ayvaların üzerine taksim ediniz
Kabı tekrar sadece üst kısmını çalıştırdığınız sıcak fırına sürünüz
Yumurta akları hafif kızarınca kabı fırından alınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul