Yalnız Mesajı Göster

Renkli Tavuk Ve Sebze Çorbası Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Renkli Tavuk Ve Sebze Çorbası Tarifi









Malzemeler :



Haşlanmış tavuk eti (derisiz ve kemiksiz) 350 gr
Soğan 150 gr
Kereviz 100 gr
Havuç 125 gr
Bamya 150 gr
Sirke
Dondurulmuş bezelye 150 gr
Konserve domates 850 gr
Amerikan pirinci 150 gr
Tavuk suyu 15 lt
Tuz
Şeker
Karabiber




Yapılışı :



Tavuğu lokma büyüklüğünde doğrayın Soğan, kereviz ve havuçları doğrayın Bamyayı temizleyin ve sirkeli suda bütün olarak birkaç dakika ağartın ve sonra küçük parçalar halinde kesin Bir sos tavasına bezelyeler, domates (suyuyla), pirinç, tavuk suyu ve tavukla birlikte koyun Kaynatın ve tuz, bir tutam şeker ve biber atın Pirinç ve sebzeler yumuşayana kadar orta ısıda pişirin

BİLGİ : Bamyanın anavatanı Afrika'dır ve Amerika'nın güney eyaletlerinde Gumbo gibi tabakların tariflerinde sıkça görülmektedir Bezelyenin keskin ve ekşi bir tadı vardır ve tüm dünyadan ithal edilebildiği için yılın tüm mevsimlerinde kolayca bulunabilir

Alıntı Yaparak Cevapla