Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Yerelması Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Yerelması Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 1 kg yerelması,
• 1 adet havuç,
• 1 adet soğan,
• 1 kahve fincanı pirinç,
• 1 çay bardağı zeytinyağ,
• 1 adet limon suyu,
• 1 adet kesme şekeri,
• Tuz







Tarif
Pirinci yıkayıp haşlayın Yerelmasını soyup suda bekletin Havuçları halka halka doğrayıp soğanları ince ince kıyın Zeytinyağını ilave edip 5 dk kavurun Tencereye suda beklettiğiniz yerelmelarını ekleyin İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmaya bırakın Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin 5 dk kadar pişmeye bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla