Konu
:
İstanbul Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İstanbul Pilavı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstanbul Pilavı Tarifi
[/b]
Malzemeler
• Sade pilav (1 kg
pirinçten yapılmış)
• Safran (toz) 2 çay kaşığı
• Badem 100 gr
• Şam Fıstığı 100 gr
• Margarin 30 gr
• Haşlanmış beyaz tavuk eti (küp şeklinde doğranmış) 500 gr
Tarif
Sade pilavı tavuk suyunun içine safran ilave ederek pişirin
Badem ve şamfıstıklannı, kabuklarını soyabilmek için, kaynar suyıin içine atıp 1 dakika suda bekletin
Süzüp soğuk sudan geçirerek her ikisinin de kabuklarını soyun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul