Yalnız Mesajı Göster

Paskalyalı Tatlı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paskalyalı Tatlı




Malzemeler:

3 Çorba kaşığı un

3 Çorba kaşığı tozşeker

4 Su bardağı süt

1 adet paskalya çöreği

Yarım paket margarin

Çikolata sosu için:

2 Çorba kaşığı pudraşekeri

2 Çorba kaşığı kakao

1 Adet yumurta

Yarım paket margarin

















Pişirme Süresi:

20 dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

Bir tencerede unu 5 dakika kavurunSütü ve tozşekeri ilave edinÜzeri göz göz olana dek pişirinYarım paket margarini ilave edin
Ateşten alıp 10 dakika mikserle çırpın

1 adet paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tepsiye dizin Hazırladığınız karışımı üzerine yayın ve soğumaya bırakın Bu arada sosu hazırlayın

Margarin, pudraşekeri ve kakaoyu eritip ateşten alın Yumurtayı ilave edin ve mikserle 1-2 dakika çırpınSosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirin Buzdolabında 1 gece bekletin

Üzerine hindistancevizi serpin, dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla