Konu
:
Göçmen Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Göçmen Pilavı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Göçmen Pilavı Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 4 adet kuzu incik
• 2 su bardağı pirinç
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı salça
• 1 adet soğan
• 4 su bardağı et suyu
• 1 tatlı kaşığı nane
• Karabiber, tuz
Tarif
Eti bir tencereye koyun
6 su bardağı su ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın
Eti sudan çıkarıp bir tabağa alın
Pirinci ayıklayıp yıkayın
2 çay kaşığı tuz konmuş ılık suda yarım saat beklettikten sonra süzün
Bir tencerede yağı eritin, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun
Salçayı ekleyin
1-2 dakika kavurduktan sonra et suyunu ilave edin
Kaynamaya başladığında pirinç ve tuzu ekleyip karıştırın
Tencerenin kapağını kapatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul