Yalnız Mesajı Göster

Fırında Mantı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Mantı Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 1 su bardağı süt,
• Bir tatlı kaşığı tuz,
• Aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
• 250 gr kıyma,
• 1 adet soğan,
• 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
ÜZERİ İÇİN:
• 1 kase yoğurt,
• 4 diş sarımsak,
• 1 çorba kaşığı tereyağ,
• 2 su bardağı et suyu,
• 1 çorba kaşığı nane ve kırmızıbiber







Tarif
Hamuru hazırlamak için sütü bir kaseye koyun üzerine unu ve tuzu ekleyip yoğurunHamuru 10 dk kadar bekletinBir tavada soğanla kıymayı kavurup baharatları ilave edinHamuru büyük bir dikdörtgen şeklinde açınHamurun kare şeklinde kesip oralarına hazırladığınız içten koyup hamurları kapatınFırın tepsisini yağlayın ve mantıları dizinMantıları fırında 200 derecede ısıda 20 dakika süreyle pişmeye bırakınFırından çıkarttığınız mantıların üzerine et suyunu döküp fırında 3 dk kadar pişirinSarımsaklı yoğurdu,naneyi ve kırmızıbiberi tereyağında yakıp mantının üzerine dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla