Yalnız Mesajı Göster

Süt Tatlısı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Süt Tatlısı Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 4 su bardağı süt,
• 1 su bardağı irmik,
• 1 çorba kaşığı mısır nişastası,
• 1 çorba kaşığı şeker,
• 125 gr tereyağ,
• 25 gr ceviz
SERBETİ İÇİN:
• 1,5 su bardağı şeker,
• 1 çorba kaşığı limon suyu,
• 1 su bardağı su







Tarif
Sütü,irmiği,şekeri,mısır nişastasını ve tereyağını bir kapta koyulaşıncaya kadar kaynatınÖnceden yağlanmış olan tepsiye karışımı boşaltıp muntazam bir biçimde yayınIlıyınca baklava şeklinde kesinHer baklava diliminin ortasına birer tane ceviz koyunÖnceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişmeye bırakınKızardıktan sonra fırından çıkartıp üzerine şerbetini dökün Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla