07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erzincan Çorba Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 250gr yağsız dana kıyması,
• 2 çorba kaşığı un,
• 2 adet soğan,
• 2 çorba kaşığı sıvı yağ,
• 1 çorba kaşığı salça,
• 1/2 su bardağı erişte,
• 2 diş sarmısak,
• 2 su bardağı yoğurt,
• 1 tatlı kaşığı kuru nane,
• 2 adet etsu tablet,
• Tuz, karabiber
Tarif
Kıymaya karabiber ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip, yoğurun Nohut gibi köfteler hazırlayın Sıvı yağda, doğradığınız soğanları hafifçe kavurun Salçayı ekleyin Üzerine 4 su bardağı su ekleyin Etsu tabletlerini atın Kaynayınca köfteleri unlayıp içine atın 5-6 dakika pişirin Erişteyi ekleyin Sarmısakları dövüp, yoğurda ilave edip iyice çırpın Çorbaya yavaş yavaş ekleyin Karıştırarak 2-3 taşım kaynatıp, ateşten alın Üzerine yağda kızdırılmış nane döküp, servis yapın
|
|
|