Konu
:
Bademli Antep Fıstıklı İç Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Antep Fıstıklı İç Pilav Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Antep Fıstıklı İç Pilav Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 2 su bardağı ğirinç
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1 adet kuru soğan
• 4 yemek kaşığı Antep fıstığı
• 6 yemek kaşığı badem
• 2,5 su bardağıtavuk suyu (veya su)
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 3 yemek kaşığı kuş üzümü
• 1 yemek kaşığı yenibahar
• 3/4 demet dereotu
• Tuz
• Karabiber
Tarif
3 su bardağı sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuzu eritip pirinci yatırın ve su soğuyuncaya kadar bekletin
Su soğuyunca pirinci süzüp iyice yıkayın ve tekrar süzün
Soğanları soyup ince ince kıyın
Dereotunu kıyın
Fıstık ve bademi 1
5 su bardağı suda 5 dakika kaynatıp alın ve kabuklarını soyun
Tereyağını bir tencerede eritin, soğanı ve bademi koyup 5 dakika pembeleştirin
Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika daha çevirin
Tuz, karabiber, şeker, fıstık ve kuru üzümü karıştırıp sıcak tavuk suyuyla birlikte ilave edin
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinç, suyunu çekene kadar 20 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul