Konu
:
Ankara Tava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ankara Tava Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ankara Tava Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 1
5 kg
kol tarafından koyun eti
• 9 su bardağı su
• 1 orta boy soğan
• 4
5 su bardağı pirinç
• 4 diş sarmısak
• 10 adet tane karabiber
• 4 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• Tuz, karabiber
Tarif
Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkayın
Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin, süzün
Eti 8 eşit parçaya bölün
Bir tencereye koyun, soyup ikiye böldüğünüz soğanları, soyulmuş bütün sarmısakları, tane karabiberleri ve 9 su bardağı suyu ilave edip kaynatın
Kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla alın, ağzını kapatarak kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlayın
Etin suyunu süzüp ayrı bir kaba alın
Derin bir fırın kabına ıslatılmış pirinci yayın
Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın, 6 su bardağı et suyu, karabiber ve tuz ekleyip kaynatın
Sıcak et suyunu pirincin üzerine dökün
Haşlanmış etleri pirincin üzerine yerleştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul