Yalnız Mesajı Göster

Ankara Tava Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ankara Tava Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 15 kg kol tarafından koyun eti
• 9 su bardağı su
• 1 orta boy soğan
• 45 su bardağı pirinç
• 4 diş sarmısak
• 10 adet tane karabiber
• 4 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• Tuz, karabiber







Tarif
Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkayın Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin, süzün

Eti 8 eşit parçaya bölün Bir tencereye koyun, soyup ikiye böldüğünüz soğanları, soyulmuş bütün sarmısakları, tane karabiberleri ve 9 su bardağı suyu ilave edip kaynatın Kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla alın, ağzını kapatarak kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlayın Etin suyunu süzüp ayrı bir kaba alın

Derin bir fırın kabına ıslatılmış pirinci yayın Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın, 6 su bardağı et suyu, karabiber ve tuz ekleyip kaynatın Sıcak et suyunu pirincin üzerine dökün Haşlanmış etleri pirincin üzerine yerleştirin

Alıntı Yaparak Cevapla