Yalnız Mesajı Göster

Erikli Tatlı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Tatlı Tarifi




[/b]

Malzemeler

300 g kuru erik
6 yumurta
250 g un
200 g toz şeker
1 poşet kabartma tozu
800 ml süt
80 g (2 çorba kaşığı) tereyağı
tuz







Tarif
Erikleri 2 saat ılık suda bekletin Bir kasede un, kabartma tozu, şeker, tuz ve yumurtaları karıştırın Yavaş yavaş sütü ekleyin İntegral tencerenin içini bolca tereyağı ile yağlayın Süzülmüş erikleri dibine yerleştirin Üzerlerine karışımı dökün Kalan tereyağını küçük parçalar halinde üzerine serpiştirin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 40 dakika pişirin Ters çevirerek bir tabağa alın ve ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla