Konu
:
Erikli Tatlı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Tatlı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Tatlı Tarifi
[/b]
Malzemeler
300 g kuru erik
6 yumurta
250 g un
200 g toz şeker
1 poşet kabartma tozu
800 ml süt
80 g (2 çorba kaşığı) tereyağı
tuz
Tarif
Erikleri 2 saat ılık suda bekletin
Bir kasede un, kabartma tozu, şeker, tuz ve yumurtaları karıştırın
Yavaş yavaş sütü ekleyin
İntegral tencerenin içini bolca tereyağı ile yağlayın
Süzülmüş erikleri dibine yerleştirin
Üzerlerine karışımı dökün
Kalan tereyağını küçük parçalar halinde üzerine serpiştirin
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 40 dakika pişirin
Ters çevirerek bir tabağa alın ve ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul