07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaprak Buğulaması Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 1 bardak bulgur,
• 300 gr taze asma yaprağı,
• 1 bardak su,
• 5 diş sarımsak,
• 3 ortaboy soğan,
• Tuz, karabiber,
• Kırmızıbiber,
• 1 yemek kaşığı biber salçası,
• 1/2 bardak zeytinyağı,
• 1 su bardağı su
Tarif
Soyulmuş sarımsaklar, soğanlar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılır ve bulgurla karıştırılır Biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir Bu karışım tencereye konur 1 bardak da su eklenir, hafif ateşte bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir (Bulgurun cinsine göre pişme süresi farklıdır) Yemek servise hazırdır
|
|
|