Yalnız Mesajı Göster

Erikli Poğaça

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Poğaça




Malzemeler:

4 su bardağı un

1 paket hazır Instant maya

1 çay bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 çay kaşığı tarçın

1 yumurta

50 g margarin

1,5 çay bardağı ılık süt

İçi için: 1 yumurta akı, Yarım çay bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı ahududu likörü, 12 adet mürdüm eriği

Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı süt
















Pişirme Süresi:

30 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Mayayı unun üzerine döküp karıştırın Toz şeker, şekerli vanilin, tarçın, yumurta, margarin ve sütü ekleyip iyice yoğurun Üzerini kapatıp 35-40 dakika dinlendirin

İçi için: Yumurta akını şeker ve likörle karıştırın İçine erikleri ince dilimleyip karıştırın Hamuru 1 cm kalınlığında açın Üzerine erikli karışımı yayın Rulo şeklinde sarın 2 cm eninde dilimler kesip 27 x 22 cm ölçülerindeki tepsiye yan yatırarak aralıklı sıralayın Yumurta sarısını sütle çırpın ve üzerine sürün 15 dakika dinlendirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla