Konu
:
Erikli Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Poğaça
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Poğaça
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 paket hazır Instant maya
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta
50 g margarin
1,5 çay bardağı ılık süt
İçi için: 1 yumurta akı, Yarım çay bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı ahududu likörü, 12 adet mürdüm eriği
Üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı süt
Pişirme Süresi:
30 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Mayayı unun üzerine döküp karıştırın
Toz şeker, şekerli vanilin, tarçın, yumurta, margarin ve sütü ekleyip iyice yoğurun
Üzerini kapatıp 35-40 dakika dinlendirin
İçi için: Yumurta akını şeker ve likörle karıştırın
İçine erikleri ince dilimleyip karıştırın
Hamuru 1 cm kalınlığında açın
Üzerine erikli karışımı yayın
Rulo şeklinde sarın
2 cm eninde dilimler kesip 27 x 22 cm ölçülerindeki tepsiye yan yatırarak aralıklı sıralayın
Yumurta sarısını sütle çırpın ve üzerine sürün
15 dakika dinlendirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul