Konu
:
Zeytinyağlı Havuç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Havuç Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Havuç Tarifi
[/b]
Malzemeler
? 5 adet orta boy havuç
? 5?6 yemek kaşığı sıvıyağı
? 2 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak)
? 5?6 diş sarmısak
? 1 tatlı kaşığı un
? Yarım limonun suyu
? 2 adet kesme şeker veya 1 tatlı kaşığı toz şeker
? 1 çay kaşığı tuz
Tarif
Önce havuçların kabuklarını kazıyarak soyalım ve iyice yıkayalım
Sonra kesme tahtasının üzerinde yarım santim eninde ama düz olarak değil de bizim verevine dediğimiz şekilde yani çapraz bir formda doğrayalım
Şimdi orta boy yayvan bir tencereye yağı aktaralım, hafif kızınca ince ince dilimlenmiş sarmısakları atarak 30-40 saniye kadar karıştırarak kavuralım
Böylece sarmısakların tadı yağa iyice sindirilmiş olur
Sonra çok incecik, yemeklik kıyılmış soğanları ekleyelim ve 1-2 dakika yine kavurma işlemine devam edelim
Soğanlar sararmaya başladığında unu serpiştirip, havuçları ilave edelim
Hemen tuz, limon suyu ve şekeri de katalım ve karıştıralım
En sonunda havuçların tam üzerine çıkacak kadar su ekleyip, tencerenin kapağını kapatalım ve yemeğimizi pişmeye bırakalım
Yemek kaynamaya başladığında ocağın altını hafifçe kısalım ve 15-20 dakika daha pişirelim
Ama havuçların iyice yumuşamasına dikkat edelim
Sakın soğumadan zeytinyağlı yemeği tenceresinden çıkarmayın
İyice soğuyunca servis tabağına boşaltalım ve üzerini ister çok ince kıyılmış dereotu ya da maydanozla süsleyelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul