Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Ebe Gümeci Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Ebe Gümeci Tarifi




[/b]

Malzemeler

? 1 demet ebegümeci
? 1 adet patates (küp küp doğranmış)
? 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
? 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
? 2 yemek kaşığı pirinç
? Yarım limonun suyu
? 2 yemek kaşığı sıvıyağ
? 1 çay kaşığı tozşeker, tuz







Tarif
Ebegümecini yıkayıp, tıpkı ıspanak gibi iri parçalar halinde doğrayın Tencerenin içine sıvıyağla birlikte soğanları koyun ve ateşin üzerine oturtun Havucu, patatesi ve pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun Ebegümecini ilave edip, 2 bardak ılık suyu üzerine aktarın Bu arada tuz, toz şeker ve limon suyunu da katıp, 25 dakika kadar pişirin Ilık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla