Konu
:
Hünkar Kebapı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hünkar Kebapı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hünkar Kebapı Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 1 kg
kuşbaşı kuzu eti
• 1 Çorba kaşığı margarin
• 1 baş ince doğranmış iri
• 1 çorba kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı Un
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 lt
su
• 2 adet orta boy domates (kabuksuz ve ince doğranmış)
• 2 tatlı kaşığı
soğan
Sarımsak Sos
• Baharat torbası (kekik, fesleğen, 1 adet defne yaprağı, tane karabiber, maydonoz sapı ve kökü)
Tarif
Yağı bir tencereye koyup kızdırın ve etleri ekleyin
Bırakacağı suyu çekip pembe bir renk alıncaya kadar 10 dk
kavurun
Ardından soğanı koyup 2 dk
salcasını koyup 1 dk
daha kavurun, karışıma unu ekleyin
İyice karıştırıp baharat torbası, tuzu ve suyuyla birlikte ağır ateşte 15 ila 20 dk
pişirin
Ayrı bir kapta Beğendi´yi de hazırlayın
Oval bir güvece etleri boşaltın, etin yarı seviyesine kadar salçasını koyun
Üzerine ince dilimlenmiş kaşar peynirlerini dizin
Sonra üzerine beğendiyi dökerek fırına sürün
5 ila 6 dk
fırında kaynatmadan bekletip çıkarın
Üzerine 2 veya 3 kaşık kızarmış tereyağı dökün
Hünkar Beğendiniz servise hazır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul