Konu
:
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi
[/b]
Malzemeler
? 15?20 adet Brüksel lahanası
? 4?5 yemek kaşığı sıvıyağı
? 2 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak)
? 3 diş sarmısak (ince ince doğranacak)
? 2 adet orta boy domates (küp küp yani tavla zarı formunda doğranmış)
? 2 adet kesme şeker veya yarım yemek kaşığı toz şeker
? Yarım limonun suyu
? 1 çay kaşığı tuz
Tarif
Brüksel lahanalarının tepesindeki sap kısmından, tırnak inceliğinde bir parçayı kesip atalım
Varsa çürümüş çok sararmış yapraklarını da temizleyelim ve bol suyla yıkayıp, süzgece koyup, bekletelim
Orta boy bir tencereye sıvıyağı koyalım ve hafif kızmaya başladığında önce sarmısakları 30-40 saniye kadar çevirelim ve sonra da çok ince kıyılmış soğanları ekleyelim
Bir tahta kaşıkla, soğanlar iyice sararıncaya değin 1-2 dakika kavuralım
Hemen küp doğranmış domateslerle beraber Brüksel lahanalarını da ilave edelim
Şeker, tuz, limon suyunu da katıp, sebzelerin tam üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle tencerenin kapağını kapatalım
Siz yine de lahanaların yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edin
Ama ortalama pişme süresi; yemek kaynamaya başladıktan 10-12 dakika sonradır
Daha sonra ocağın altı kapatılır
Tencereden çıkarmadan yemeği iyice soğumasını bekleyelim ve daha sonra servis tabağına yerleştirelim
Çok ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul