Konu
:
Cevizli Kalbura Bastı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Kalbura Bastı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Kalbura Bastı Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 1 su bardağı toz şeker,
• 3/4 su bardağı un,
• 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz,
• 1/3 su bardağı maden suyu,
• 2 tatlı kaşığı limon suyu,
• 1,5 su bardağı su
Tarif
Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10 dk
kaynattıktan sonra limon suyunu da ekleyip soğumaya bırakın
Unu geniş bir kaba koyup ortasını açın
İçine maden suyunu ve yağı ilave edin
Kulak memesi kıvamına gelinceye dek hamuru yoğurun
12 parçaya bölüp bezeler yapın
Her bezeyi kalbur ya da rende üzerine koyup üzerine parmaklarınızla bastırıp iz çıkmasını sağlayın
Ortalarına bir çay kaşığı iç koyup rulo yapın
Tepsiyi bir çorba kaşığı yağ ile yağlayıp tatlıları dizin
200 derecede ısıtılan fırında 35 dk
kadar pişirin
Fırından çıkınca üzerilerine soğutulmuş şerbet dökün
Şurubu çektikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul