Yalnız Mesajı Göster

Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı Tarifi




[/b]

Malzemeler

Lokma İçin:
• 250 gr Un
• 1 ölçek Pastörize Yumurta
• 250 gr su
• 1 tatlı kaşığı yaş maya
• 1 kahve kaşığı pudra şekeri
• 2 kahve kaşığı tuz
Kebap İçin:
• 1 kg Kemiksiz Kuşbaşı Et
• 2 demet dereotu
• 2 demet maydanoz
• 2 demet nane
• 2 demet taze sarmısak
• 2 adet kuru soğan
• 2 adet domates
• Tuz,
• karabiber







Tarif
Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini, 2 kahve fincanı su ile ezin
2 kahve fincanı un ekleyip üzeri kapalı olarak 20 dk dinlendirin Kalan unu eleyip ortasına mayalı karışımı, kalan suyu, unu ve yumurtayı ilave ederek oluşturduğunuz hamuru tekrar 30 dk bekletin Daha sonra hamurları avucunuzda sıkıp, top haline getirin Hafif yağlı bir kaşıkla alın ve iyice ısıttığınız sıvı yağda kızartınTencereye soğanı ve eti koyup kavurun Nane, dereotu, maydanoz ve sarmısakları ilave edin Az su ekleyip etler yumuşayana dek pişirin Tuzunu ve karabiberini katarak lokmalarla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla