Konu
:
Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Usülü Lokmalı Kuzu Kebabı Tarifi
[/b]
Malzemeler
Lokma İçin:
• 250 gr
Un
• 1 ölçek Pastörize Yumurta
• 250 gr
su
• 1 tatlı kaşığı yaş maya
• 1 kahve kaşığı pudra şekeri
• 2 kahve kaşığı tuz
Kebap İçin:
• 1 kg
Kemiksiz Kuşbaşı Et
• 2 demet dereotu
• 2 demet maydanoz
• 2 demet nane
• 2 demet taze sarmısak
• 2 adet kuru soğan
• 2 adet domates
• Tuz,
• karabiber
Tarif
Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini, 2 kahve fincanı su ile ezin
2 kahve fincanı un ekleyip üzeri kapalı olarak 20 dk
dinlendirin
Kalan unu eleyip ortasına mayalı karışımı, kalan suyu, unu ve yumurtayı ilave ederek oluşturduğunuz hamuru tekrar 30 dk
bekletin
Daha sonra hamurları avucunuzda sıkıp, top haline getirin
Hafif yağlı bir kaşıkla alın ve iyice ısıttığınız sıvı yağda kızartın
Tencereye soğanı ve eti koyup kavurun
Nane, dereotu, maydanoz ve sarmısakları ilave edin
Az su ekleyip etler yumuşayana dek pişirin
Tuzunu ve karabiberini katarak lokmalarla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul