Yalnız Mesajı Göster

Midyeli Pilav Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midyeli Pilav Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 2 bardak pirinç
• 1 bardak zeytinyağı
• 3 orta boy soğan
• 3 orta boy domates
• 50 adet temizlenmiş midye içi
• 1 yemek kaşığı kuru veya taze nane
• Tuz, karabiber, tarçın







Tarif
1 Soğanı incecik doğrayıp yağda hafifçe börttürün Kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domatesi, yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş midyeleri katın Midyeler piştiği zaman 3 bardak sıcak su, suda bekletilerek suyu süzülmüş pirinç, tuz ve baharı koyup kısık ateşte suyunu çektirin; nane katıp 30 dk demlendirin Soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla