Konu
:
Midyeli Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Midyeli Pilav Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midyeli Pilav Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 2 bardak pirinç
• 1 bardak zeytinyağı
• 3 orta boy soğan
• 3 orta boy domates
• 50 adet temizlenmiş midye içi
• 1 yemek kaşığı kuru veya taze nane
• Tuz, karabiber, tarçın
Tarif
1
Soğanı incecik doğrayıp yağda hafifçe börttürün
Kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domatesi, yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş midyeleri katın
Midyeler piştiği zaman 3 bardak sıcak su, suda bekletilerek suyu süzülmüş pirinç, tuz ve baharı koyup kısık ateşte suyunu çektirin; nane katıp 30 dk demlendirin
Soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul