Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Şalgam Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Şalgam Tarifi




[/b]

Malzemeler

• Şalgam 2?4 adet 1 kg
• Havuç 2 orta boy 200 gram
• Soğan 2 orta boy 120 gram
• Patates 2 orta boy 250 gram
• Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
• Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram
• Zeytinyağı 8 yemek kaşığı 80 gram
• Su (sıcak) 1 su bardağı 200 gram
• Maydanoz 3?4 dal 10 gram
• Limon 1/2 orta boy 50 gram







Tarif
Sebzeleri yıka Şalgamı soy, ortasını havucun sığabileceği büyüklükte oy, havucu kazı, bu oyuğa sok, içindeki havuç dahil şalgamı 1 santimetre kalınlıkta daire şeklinde kes, yayvan bir tencereye yerleştir Soğanı soy, yıka, yarım daire şeklinde ince ince doğra Patatesi soy, 1 santimetre kalınlıkta boyuna dilimle, şalgamların aralarına yerleştir tuz, şeker, yağ ve suyu koy, sebzeler yumuşayıncaya değin 40-45 dakika kadar pişir Servis tabağına al ve soğut, üzerine maydanoz yapraklarını serpiştir, limonla servis yap

Alıntı Yaparak Cevapla