Yalnız Mesajı Göster

Nevşehir Mantısı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nevşehir Mantısı Tarifi




[/b]

Malzemeler

• Yarım kilo un,
• 1 tatlı kaşığı yaş maya,
• 1 adet kesme şeker,
• Yarım bardak ılık su,
• Aldığı kadar su,
İÇİ İÇİN:
• 250 grkıyma,
• 1 adet soğan,
• 2 diş sarımsak,
• 1 çorba kaşığı tereyağ,
• Yarım bardak ılık su,
• 1 çay kaşığı tuz, karabiber
SOSU İÇİN:
• 1 kase yoğurt,
• 2 diş sarımsak,
• 2 çorba kaşığı zeytinyağ,
• 1 tatlı kaşığı tereyağ,
• 1 su bardağı ılık su,
• 1 tatlı kaşığı nane,
• Kırmızıbiber,tuz







Tarif
Kıymayı,yağı,soğanı ve sarımsağı kavurup içi hazılayınBaşka bir kap içinde kesme şekerle yaş mayayı ılık su ile birlikte karıştırdıktan sonra unu ekleyinBir miktar tuz ve sıcak suyu ilave edip hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurunHamurdan parçalar kopartıp açınİnce açılan hamurların içine iç malzemesinden koyup rulo şeklinde sarınHamuru dilim dilim kestikten sonra fırına koyup üzeri pembeleşinceye dek pişirinBir kap içinde,zeytinyağını,naneyi,kırmızıbiberı ve sarımsağı yakınBir kase içinde yoğurdu ılık suyla karıştırıp mantının üzerine yoğuttan ve sostan dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla