Konu
:
Börek Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Börek Çorbası Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Börek Çorbası Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 100 gr
kıyma
• 750 gr
kuşbaşı et
• 1 kg
süzme yoğurt
• 500 gr
un
• 250 gr
nohut
• 125 gr
zeytinyağı
• 1 adet yumurta akı
• Tuz,karabiber,nane
• Yeterince su
Tarif
Kıyma önce 2 yemek kaşığı yağ ile tavada kavrulur
Soğanlar ince ince doğranarak tavanın içine eklenir
Soğanlarda kav rulunca ocaktan indirilir ve soğumaya bırakılır
Bir kap içine un,soğumuş olan kıyma,karabiber,tuz be bir bardak su konarak sert bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur
Elde edilen hamur üzeri ıslak bir bezle örtülerek 10-15 dk
dinlendirilir
Dinlen dirilen hamur 8 parçaya ayrılarak bezeler yapılır
Bezeler elle 1-2 cm
kalınlığında açılır ve bıçakla tavla zarı büyüklüğünde küçük küçük doğranır
Doğranan böreklerin üzerine un serpi lerek 6 saat dinlenmeye bırakılır
Diğer tarafta kuşbaşı etler bir tencerede 2 yemek kaşığı yağ ile kavrularak akşamdan ıslatılan nohut ve 1,5 lt
su eklenerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır
Ayrı bir tencerede yoğurt,1adet yumurta akı ve bir bardak su ile iyice çırpılır
Daha sonra ocağa konarak kaynayın caya kadar karıştırılır
Pişmiş et ile nohut azar azar ilave edilir
Hemen arkasından 6 saat dinlenmiş olan böreklerin unu elenerek (unsuz olarak) kaynamakta olan yemeğin üzerine boşaltılır
Yemek ocakta 1 taşım daha kaynatılır ve kızdırılmış yağ ve nane ile yapılan sos yemeğin üzerine dökülüp servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul