07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mumbar Dolması Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 4 adet koyun mumbarı,
• 300 gr orta yağlı kuzu kıyma,
• 2 su bardağı bulgur,
• 2 çorba kaşığı domates salçası,
• 2 yemek kaşığı pulbiber,
yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın,
• 1 orta boy ince doğranmış soğan,
• 10 diş ezilmiş sarımsak,
• 2 su bardağı et suyu
Tarif
Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovularak temizlenir Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu suda 3 saat dinlendirilir Kıyma, bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçın, soğan, sarmısak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur Bu harç bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir 2 su bardağı etsuyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür Kısık ateşte 30 dakika pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir
|
|
|