Konu
:
Fırında Palamut Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Palamut Tarifi
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Palamut Tarifi
[/b]
Malzemeler
• 2 adet palamut
• 2 adet domates
• 1 adet limon
• 2 adet çarliston biber (veya acı olmayan yeşil sivri biber)
• Sıvı yağ
• Tuz
• Karabiber
Tarif
Palamutların bağırsakları temizlenip çıkarıldıktan sonra kafaları ve kuyrukları kesilerek ayrılır
Balık, bir tarafı kılçıklı, diğer tarafı kılçıksız olmak üzere fileto olarak ikiye ayrılır
İyice yıkandıktan sonra hafifce tuzlanır ve biberlenir
Bir kenerda 20 dakika kadar dinlendirilir
Balıkları alacak bir tepsi yağlandıktan sonra palamutlar derili kısımları tavaya gelecek tarzda yerleştirilir
Üzerlerine çekirdekleri çıkarılmış ve halkalar halinde kesilmiş domates, halka halinde kesilmiş limon ve soğan yerleştirilir
Çekirdekleri çıkarılmış ve uzunlamasına kesilmiş biberler de yerleştirilir
Orta hararetli (yaklaşık 180-200oC) fırında 45-50 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul